Etusivu » Mikä on Suomen kallein laina?

Mikä on Suomen kallein laina?

Netti on täynnä älyttömällä tapaa hinnoiteltuja lainoja. Näitä luottoja ei missään nimessä kannata hakea. Nyt etsimme Suomen kalleinta lainaa.

Vain osa ylihintaisista lainoista on laillisia

Osa netissä tarjottavista lainoista on vahvasti ylihintaisia. Joskus kyse on huijauksesta, toisinaan kuluttajasuojalainsäädännön porsaanrei'istä. Monet kalliit lainat katoavat markkinoilta yhtä nopeasti kuin ilmestyvätkin. Toiset porskuttavat vuodesta toiseen.

Kiertelimme netin lainamarkkinoita ja yritimme löytää tämän hetken kalleimmat lainat eri kategorioissa. Esittelemme myös jokaisen kalliin lainan kohdalla halvemman vaihtoehdon.

1. Kallein iso kertalaina: Bank Norwegian

Isot vakuudettomat kertalainat ovat lähes poikkeuksetta halvempia kuin pienet luotot tai tililuotot. Isojen kertalainojen välisissä hinnoissa on kuitenkin merkittäviä eroja.

Kenties kallein iso kertalaina on Bank Norwegian. Norwegianin 10 000 euron lainalle kertyy todellista vuosikorkoa 16,51 % tahtiin. Korkeimmillaan Norwegianin vuosikorko voi olla jopa 37,97 %.

Parempi vaihtoehto: Santander

Espanjalainen Santander myöntää samantyyppisiä lainoja kuin Bank Norwegian, mutta halvemmalla. Esimerkiksi Santanderin 25 000 euron vakuudeton laina kerryttää todellista vuosikorkoa 10 vuoden maksuajalla 8,73 % vauhtia. Todellinen vuosikorko ei Santanderilla koskaan kipua yli 28,18 prosentin.

2. Kallein pikavippi: Ferratum ja muut tililuotot

Pikavipit ovat kaikki kalliita. Kuitenkin kalleimpia ovat nykyään pikavippien tapaan käytetyt tililuotot. Jos tililuottoaan hallinnoi mahdollisimman epäedullisesti, korko voi kivuta huimaksi. Esimerkiksi Ferratumin tililuoton laskennallinen todellinen vuosikorko 1500 eurolle on jopa 219,29 %.

Parempi vaihtoehto: Pikavippi.fi

Pikavippiä etsivän ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Perinteikäs Pikavippi.fi tarjoaa pientä kertalainaa selkeällä hinnoittelulla. Pikavippi.fi-lainan suuruus on 100-300 euroa ja maksuaika puoli vuotta. Tuon maksuajan puitteissa lainan hinta on aina sama, 49,6 %. Toki kyseessä on kallis laina, mutta ainakaan siitä ei koidu yllättäviä kuluja.

3. Korkein tililuoton nostoprovisio: Ekstraluotto

Tililuotot ovat yleistyneet netissä räjähdysmäisesti vuoden 2013 jälkeen. Tällöin vanhan malliset pikavipit kiellettiin ja tilalle tuli uusi kalliiden luottojen muoto, limiittiluotto.

Tililuoton hinta koostuu usein kahdesta osasta. Aina kun luottotililtä nostetaan rahaa, siitä peritään suoraan tietty prosentuaalinen osuus provisiona. Lisäksi joka kuukausi avoimeen velkaan lisätään tietyn suuruinen korko, samaan tapaan kuin kertalainojenkin tapauksessa.

Usein nostoprovisio on 10-15 prosenttia, mutta toisinaan löytyy kalliimpiakin tililuottoja.

Korkein tililuoton nostoprovisio, johon olemme törmänneet, löytyy Ekstraluotolta. Kyseessä on turkulaisen Top Finance Oy:n tililuotto, jota haetaan netin kautta. Ekstraluotto perii 19 % nostoprovisiota.

Parempi vaihtoehto: OK Money

OK Moneyn tarjoama OK Limiitti ei sisällä lainkaan nostoprovisiota. Toki se on hinnaltaan muuten kallis, mutta provision osalta kyseessä on erittäin edullinen luotto. OK Money sopiikin parhaiten käytettäväksi lyhyisiin pikavipin tyylisiin nostoihin, jotka maksetaan nopeasti pois ennen kuin lainalle alkaa kertyä korkoa.

5. Kallein vakuudellinen kulutusluotto

Vakuudelliset lainat ovat halvempia kuin vakuudettomat, mutta eri pankkien välillä on silti vakuudettomissakin luotoissa tuntuvia eroja.

Taloustaito-lehden julkaiseman testin mukaan Hypoteekkiyhdistys perii 10 000 euron vakuudellisesta kulutusluotosta 5,93 prosentin vuosikorkoa. Maksuaika esimerkkitapauksessa on kolme vuotta. Vastaavalla vuosikorolla voisi melkein saada pankista vakuudetontakin lainaa. Hypo selvästi panostaa tällä hetkellä halpoihin asuntolainoihin, ei kulutusluottoihin.

Parempi vaihtoehto: Aktia

Saman lehden mukaan halvin pankin tarjoama vakuudellinen kulutusluotto voi olla jopa pari prosenttiyksikköä Hypon lainaa halvempaa. Aktialta saa lainaa 3,59 prosentin todellisella vuosikorolla 10 000 euron vakuudelliselle kulutusluotolle.

Lantti.fi löytää halvimman luoton

Lantti.fi on erikoistunut kilpailuttamaan kulutusluotot. Palvelun avulla kuluttajat löytävät helposti itselleen sopivan, edullisen lainan. Palvelun käyttäminen ei maksa hakijalle mitään.

Lantti.fi-palvelun etusivulta löytyy lomake, jonka avulla asiakas kertoo siitä, millaista lainaa hän tarvitsee ja millainen hakija hän on. Tämän jälkeen Lantti kierrättää hakemuksen yhteistyökumppaniensa kautta. Sopivimmat ja halvimmat lainatarjoukset lähetetään suoraan asiakkaan sähköpostiin.

Tämä on helpoin ja nopein tapa kilpailuttaa kulutusluottonsa.