Etusivu » Halvin kulutusluotto nyt

Halvin kulutusluotto nyt

Yhä monipuolisemman tarjonnan vuoksi halvimman kulutusluoton löytäminen netistä vaatii nykyään kovaa työtä. Keräsimme tähän artikkeliin halvimmat vakuudelliset ja vakuudettomat kulutusluotot.

Kaikki listaamamme lainayritykset ovat yleisesti luotettavina pidettyjä ja noudattavat Suomen lainsäädäntöä.

HAE TÄSTÄ »

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 183€. Tällöin luoton kokonaiskustannus on 3 158€, nimelliskorko 9,5% ja todellinen vuosikorko (ARP interest rate) 9,92%, sis. 5€ laskutuslisän ja avausmaksun 49€ (fees). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,99–20% ja laina-aika 1–15v. välillä.

Mistä löytyvät halvimmat kulutusluotot?

Halvimmat kulutusluotot löytyvät miltei aina perinteisistä pankeista. Useimpien pankkien lainoja voi myös nykyään hakea netin kautta, joten pelkästään netin kautta tarjottavat kulutusluotot eivät tarjoa oikeastaan mitään merkittävää etua pankkilainoihin nähden.

Pankkien vakuudelliset lainat ovat edullisin tapa rahoittaa kulutushankintoja. Vakuus tarkoittaa yleensä käytännössä kiinteistöomaisuutta.

Myös pankkien vakuudettomat lainat ovat edullisempia kuin useimmat nettilainat, tosin muutama nettilaina pystyy osapuilleen kilpailemaan pankkien kanssa.

Seuraavaksi esittelemme halvimmat vakuudelliset kulutusluotot, netin halvimmat vakuudettomat kulutusluotot sekä ne yritykset, joilta uudet asiakkaat voivat saada täysin ilmaista lainaa.

Jatka lukemista.

 

Halvin pankkien vakuudellinen kulutusluotto

Taloustaito vertailee noin kerran kuukaudessa vakuudellisten kulutusluottojen hintoja. Vertailtavan lainan suuruus on 10 000 euroa ja maksuaika kolme vuotta.

Uusimman vertailun mukaan Aktia on vakuudellisista pankkilainoista selvästi halvin. Kalleinta luottoa puolestaan tarjoaa Hypoteekkiyhdistys. Vertailussa käytetty korko on todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainan kulut.

Seuraavassa taulukossa on listattuna kaikki vertailun tulokset:

PankkiKorko-%Viitekorko
Aktia3,59 %Euribor 12 kk
Helsingin OP5,20 %Euribor 6 kk
Nooa Säästöpankki5,22 %Euribor 12 kk
S-pankki5,36 %Euribor 6 kk
Handelsbanken5,45 %Euribor 12 kk
Danske Bank5,45 %Euribor 12 kk
Suupohjan OP5,77 %Euribor 12 kk
Hypo5,39 %Euribor 12 kk

 

Vertailua katsellessasi huomaa, että kaikkien pankkilainojen hinnat määritellään jossakin määrin hakijakohtaisesti. Vakuudellisten luottojen tapauksessa tämä on etenkin totta. Luoton hinta riippuu asiakassuhteesta, hakijan tulotasosta sekä vakuuksien vahvuudesta.

 

Halvin vakuudeton kulutusluotto netistä

Kävimme läpi viiden tunnetun ja luotettavan netissä lainaa tarjoavan yrityksen kulutusluottojen hinnat. Vertailukohtana on todellinen vuosikorko. Vertailussa käytetty korkoprosentti perustuu yrityksen itse nettisivuillaan ilmoittaman esimerkkilainan vuosikorkoon.

Huomaa, että eri lainayritykset ilmoittavat todellisen vuosikoron eri lainasummalle. Tämä vääristää vertailua, sillä pienemmät lainat ovat keskimäärin kalliimpia kuin isommat. Siksi vertailussa esitetyt korot eivät ole täysin rinnastettavissa toisiinsa. Mutta jonkinlaisen käsityksen kunkin yrityksen hintaluokasta niiden avulla saa.

KulutusluottoKorko-%LainasummaViitekorko
Santander7,66 %25 000 €Euribor 3 kk
S-Pankki8,72 %20 000 €Euribor 3 kk
Bank Norwegian16,51 %10 000 €Euribor 3 kk
Ostosraha29,74 %10 000 €Euribor 3 kk

 

Yhteenvetona voidaan todeta, että S-Pankki ja espanjalainen pankkijätti Santander tarjoavat suunnilleen saman hintaisia vakuudettomia kulutusluottoja.

Sen sijaan Bank Norwegian ja Ostosraha ovat esimerkkejä hieman kalliimmista kulutusluotoista, tosin nekään eivät liiku pikavippien hintaluokassa. Myös Ostosraha ja Norwegian ovat luotettavia rahoitusyhtiöitä eivätkä hinnoittele lainatuotteitaan mitenkään törkeillä tavoilla.

 

Näiltä yrityksiltä saat ilmaista ensilainaa

Osa netissä toimivista lainayrityksistä houkuttelee asiakkaita myöntämällä ensimmäisen pikalainan tai tililuoton noston ilmaiseksi. Huomaa, että laina on koskaan ilmaista vain, jos se maksetaan takaisin määrätyssä ajassa eli yleensä noin kuukaudessa.

Mikään alla listatuista ilmaisista lainoista ei sido kuluttajaa myöhempään asiakkuuteen lainayrityksen kanssa.

 

Ferratum Koroton – 50-300 € pikavippi ilman kuluja

Ferratum tarjoaa uusille asiakkailleen jopa 300 euron vippiä, josta ei peritä nostomaksuja, korkoa eikä muitakaan kuluja. Lainalle myönnetään 7-30 vuorokautta maksuaikaa riippuen siitä, minkä suuruinen laina on kyseessä.

 

Vivus – ilmainen ensilaina 10-400 €

Vivus ensilaina on hyvin samanlainen tuote kuin Ferratum Koroton. Kyseessä on max. kuukauden maksuajalla varustettu 10-400 euron pikavippi. Jos sen maksaa takaisin ajallaan, sille ei kerry mitään kuluja.

Vivus-lainojen kohdalla kannattaa erikseen huomata, että kuluttajaviranomainen on viime vuonna valittanut kyseisen lainatoimijan tavasta periä asiakkailta ylettömän suuria myöhästymismaksuja. Kannattaa siksi olla tarkkana lainan takaisin maksamisen kanssa, tai ilmainen ensilaina voikin muuttua sangen kalliiksi.

 

Suomilimiitti – ilmainen ensinosto max. 1000 €

Suomilimiitti on yksi parista netin tililuotosta, jotka tarjoavat ilmaista ensimmäistä nostoa. Suomilimiitin tarjous on hyvä. Ensimmäinen nosto 2000 euron lainatililtä on ilmainen – siis siitä ei peritä lainkaan normaalia 15 prosentin nostoprovisiota. Jos nosto maksetaan takaisin ennen ensimmäistä kuukausierää, sille ei myöskään kerry muuta korkoa.

Ilmainen nosto on enintään 1000 euron suuruinen.

Huomaa, että ensimmäisen noston jälkeen Suomilimiitti on melko kallis tililuotto. Muun muassa pankkien välittämät luottokortit sekä netin Euroloan- ja Credit24-tililuotot ovat parempia vaihtoehtoja pitkällä tähtäimellä.

 

Halvin laina löytyy Lantti.fi-palvelun avulla

Lantti.fi on ilmainen ja helppo tapa kilpailuttaa kulutusluotto. Kuluttajan ei tarvitse kuin lähettää yksinkertainen hakemus ja pian hän saa sähköpostiinsa vastauksena halvimman juuri hänen tarpeitaan vastaavan lainatarjouksen.

Lantti.fi-palvelun kautta voi kilpailuttaa 500-50000 euron vakuudettomat kulutusluotot.

Kilpailutuspalvelun käyttäminen ei sido hakijaa hyväksymään tehtyjä lainatarjouksia. Hakija saa rauhassa tutustua vastaanottamiinsa tarjouksiin ja valita niistä itselleen sopivan – tai kieltäyä kaikista tarjouksista ilman erillistä toimenpidettä.

Lantti.fi on riskitön tapa löytää edullisin laina.