Etusivu » Halvat lainat

Halvat lainat

HUOM! Tämän artikkelin tiedot ovat osittain vanhentuneita 1.9.2019 voimaan astuneen korkokattolain myötä. Suosittelemme tarkistamaan reaaliaikaiset, päivitetyt lainatarjoukset kilpailutuslomakkeemme kautta.

> Siirry kilpailutuslomakkeeseen

 

Jokainen lainaa hakeva haluaa edullista luottoa. Halvat lainat ovat kuitenkin kiven alla – ja hyvästä syystä. Mitä halvempi laina on, sitä suurempi riski siitä koituu pankille tai rahoitusyritykselle.

Tältä sivulta löydät tietoa halvan lainan hakemisesta Lantti.fi-palvelun avulla.

 

Mitkä lainat ovat halvimpia?

Eri lainatyypit ovat eri hintaisia. Hintaerot edullisimpien ja kalleimpien luottojen välillä ovat moninkertaisia. Seuraava lista tiivistää eri lainatyypit halvimmasta kalleimpaan.

  1. Asuntolainat
  2. Pankkien vakuudelliset lainat
  3. Pankkien vakuudettomat lainat
  4. Pankkien välittämät luottokortit
  5. Netin vakuudettomat kertalainat
  6. Netin vakuudettomat tililuotot

 

Lainojen hintaerot voivat olla tähtitieteellisiä

Lainojen hinnat vaihtelevat valtavasti. Satunnaisen kuluttajan voi olla erittäin vaikeaa tai jopa mahdotonta löytää edullisinta lainatuotetta ainoastaan pankeilta kyselemällä tai hakukoneen avulla. Jokaisella hakijalla on omanlaisensa taloustilanne, ja eri yritykset hinnoittelevat lainat sangen eri tavoin. Halvat lainat ovat tosiaan satoja euroja edullisempia kuin kalliit ja mikä parasta, edullisia tuotteita myyvät yritykset tuntuvat olevan luotettavampia kuin kiskurihintaiset pikaluotot.

Seuraavaksi annamme esimerkkejä siitä, miten suuria hintaeroja kulutusluottojen välillä voi olla.

 

Pankkilainojen hintaerot

Pankista saa yleensä halvinta lainaa. Asuntolainojen jälkeen edullisimpia ovat pankkien vakuudelliset kulutusluotot. Usein isot lainat ovat vuosikoroltaan pieniä lainoja edullisempia.

Pienempien vakuudellisten pankkilainojen vuosikorot ovat tällä hetkellä alimmillaan noin 5,50 %. Vakuudellisten lainojen hinnat vaihtelevat kuitenkin merkittävästi asiakkaan tulotasosta ja vakuuksien vahvuudesta riippuen.

Vakuudettomat pankkilainat ovat useimmiten hieman kalliimpia kuin vakuudelliset, tosin ison vakuudettoman lainan vuosikorko voi olla jopa alle 5,50 %. Tyypillisesti vakuudettoman pankkilainan hinta kuitenkin kohoaa lähemmäs kymmentä prosenttia tai ylikin.

 

Nettilainojen hintaerot

Netissä tarjotaan toisinaan yhtä halpaa lainaa kuin pankeissa, mutta yleensä nettilainat ovat paljon kalliimpia.

Suomalaisten nettilainojen halvimmasta päästä löytyy muun muassa Santander, jonka vakuudettomien luottojen todellinen vuosikorko voi olla suurimpien lainasummien kohdalla jopa vain 4,16 % ja kalleimmillaankin ainoastaan 28,20 %.

Nettilainojen laajan hintahaitarin välimaastosta löytyy monia vakuudettomia kertalainoja, kuten Ostosraha, jonka todellinen vuosikorko on arviolta 29,74 %.

Tätä kalliimpia vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein. Miltei kaikki netin tililuotot ovat kertalainoja hintavampia. Esimerkiksi Ferratum Joustava -tililuoton todellinen vuosikorko on kalleimmillaan jopa 216,20 %.

Vieläkin korkeakorkoisempia nettilainoja löytyy useita. Suosittelemme karttamaan niitä.

 

Lantti.fi löytää halvimman mahdollisen lainan

Lantti.fi auttaa kuluttajaa löytämään halvan lainan – tai tarkalleen ottaen halvimman lainan, joka juuri hänelle on markkinoilla tarjolla.

Lantti.fi on kilpailutuspalvelu. Lainan hakija lähettää verkkosivujemme kautta yhden lainahakemuksen, joka siirtyy meiltä yli kymmenelle pankille ja rahoitusyhtiölle. Yhteistyökumppanimme arvioivat lainahakemuksen ja lähettävät meille kukin oman lainatarjouksensa. Ohjaamme parhaat tarjoukset lainan hakijan sähköpostiin.

Hakija ei hakemusta lähettäessään sitoudu hyväksymään lainatarjouksia, vaan hän saa rauhassa tutustua tarjouksiin ja päättää, onko jokin niistä hänelle sopiva.

Palvelu on asiakkaalle täysin ilmainen.

 

Miksi Lantti.fi on hyödyllinen kuluttajalle?

Lantti.fi-palvelu tekee kilpailuttamisesta helppoa. Tavallisesti halpa laina on kiven alla eikä kuluttaja yleensä tiedä, minkä kiven alle katsoa. Lantti.fi tekee yhteistyökumppaniensa avulla tästä työstä helppoa. Lähettämäsi tietojen perusteella yhteistyökumppanimme Salus Group Oy kilpailuttaa lainasi ja tarjoaa sinulle parhaat vaihtoehdot.

Palvelumme tärkein anti on sen tarjoama helppo säästö. Moni kuluttaja pystyy toki löytämään tarvitsemansa lainan ominkin päin. Mutta ilman perusteellista kilpailuttamista kuluttajan on mahdotonta varmistaa, että hän tulee valinneeksi kaikkein edullisimman vaihtoehdon.

Etenkin nettilainojen kohdalla Lantti.fi vähentää myös kuluttajan riskiä joutua huijarin uhriksi. Saat tarjouksia ainoastaan sellasilta lainayrityksiltä kanssa, jotka ovat Finanssivalvonnan alaisuudessa ja jotka tunnetaan hyvämaineisina toimijoina. Yhteistyökumppanimme Salus Group Oy ei välitä lainkaan ylihintaisia luottoja eikä lähetä lainahakemustasi yrityksille, joilla on ongelmia kuluttajaviranomaisen kanssa.

Asiakaspalvelumme on helposti tavoitettavissa puhelimitse ja chatin kautta. Kokenut henkilökuntamme tarjoaa henkilökohtaista palvelua ja auttaa hakijaa löytämään halvimman luoton.

Lantti.fi-palvelua käyttävät sadat suomalaiset päivittäin. Se on auttanut tuhansia ihmisiä löytämään edullisemman lainan.